Загарбники все ніяк не можуть звикнути до того, що на окупованому лівобережжі Херсонщини, як і у всій Україні, їх ненавидять і не поспішають виконувати їх вказівки. Через це, наприклад, окупанти змушені були дозволити «голосувати» на минулих «референдумі» і «місцевих виборах» за українськими паспортами.

Більше того, як вже писав NewDay ua, з українським документом дозволили приходити на «вибори» путіна, які мають відбутись у березні цього року. Поки одні не бажають отримувати російські паспорти, інші, посилаючись на різні причини, не поспішають перереєстровувати за російським законодавством свій бізнес. На це навіть російський фюрер був змушений відреагувати: як повідомляють роспропагандисти, наприкінці грудня путін «підписав закон, який на рік продовжує для компаній з нових регіонів терміни приведення їх установчих документів у відповідність з російським законодавством.

Компанії з Запорізької і Херсонської областей повинні зробити це до 30 червня 2025 року». Для того, аби виявити «неблагонадійних», окупанти влаштовують рейди населеними пунктами лівобережжя, під час яких ретельно вивчають документи і смартфони місцевих жителів. А гауляйтер Каховки павло філіпчук вирішив (або, що вірогідніше, за нього вирішили) діяти не силою, а хитрістю. Напередодні Нового року він запропонував отримати каховчанам солодкі подарунки. «Подарунки видаватимуться дітям від 0 до 17 років, які не відвідують навчальні заклади і зареєстровані у м. Каховка», – написав у Телеграм. Для того, аби їх отримати, треба було 27, 28 і 29 грудня прийти у готель «Таврія» і надати особові документи дитини і батьків. Оскільки дітей до окупаційних шкіл не пускають матусі і татусі, які негативно налаштовані до окупантів, вони, як правило, досі не отримали їхні «аусвайси». Тож, цілком можливо, що після вручення подарунків з ними розмовляли ще й господарі філіпчука. Якщо такі батьки взагалі пристали на пропозицію наркогауляйтера прийти. Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!