Через село Бобровий Кут Калинівської громади Бериславського району під час російської навали проходила лінія фронту. Тож воно зазнало значних руйнувань від злодіянь окупантів. Про відновлення населеного пункту своїми силами і своїм коштом годі було й говорити.

На поміч прийшли сусіди-будівельники з Дніпропетровської області. Вони взяли шефство над Бобровим Кутом і ще двома селами громади – Ольгиним і Старосіллям – у межах державного проєкту «Пліч-о-пліч».

На що здатна соціальна згуртованість, тепер можна спостерігати на прикладі тісної співпраці місцевих та дніпропетровських будівельників. За досить короткий час на сьогодні у Бобровому Куті відновлено практично всі пошкоджені російськими окупантами житлові будинки.

Робота з введення в експлуатацію пошкодженого житла не припиняється й в інших населених пунктах Калинівської громади. Допомагають тут місцевим будівельники з Волинської та Вінницької областей. До того ж, не лише за програмою «Пліч-о-пліч», а й за державною «єВідновлення». Відчуваючи таку увагу і підтримку, люди з цих сіл поступово повертаються додому.

Про все це розповідається у матеріалі журналіста Олега Батуріна «У Бобровому Куті зараз людей більше, ніж було до великої війни» у наступному номері газети «Новий день», який виходить друком 9 січня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!