Напередодні Нового року в окупованій Брилівці Олешківського району після ремонту відкрили школу. «Відремонтований дах, прокладені опалення і каналізація, встановлено нові радіатори, відремонтовані їдальня, спортивний і актовий зали, дитячі роздягальні облаштовано душовими кабінами», – відрапортувала «адміністрація муніципального округу».

Перевірити правдивість цих слів в умовах війни, на жаль, не можемо. Лише констатуємо, що діти одночасно відсвяткували Перший дзвоник і Новий рік.

Тоді ж подібний захід відбувся у дитсадку «Веселка» у Привітному того ж району. «Садок був повністю оновлений, починаючи від комунікацій, які були джерелом багатьох проблем, закінчуючи наповненням груп», – повідомила у соцмережах та сама окупаційна адміністрація. Ремонт, зазначили, в обох випадках робили «шефи» з Калінінградської області рф.

Стрічку в обох закладах перерізав такий собі дмітрій успєнскій, якого олешківські колаборанти у пропагандистському відео представили «чарівником з Калінінграду». Як вдалось вияснити, успєнскій зовсім не з Калінінграду, а з міста Світлий Калінінградської області. Місто це невеличке – близько 21 тисячі жителів. І жити там, мабуть, нудно, бо дмітрій успєнскій разом з дружиною і доньками подались грати в КВК (Клуб веселих і кмітливих), який на росії давно є елементом пропаганди.

Грали у команді «Уже не дети», яка, попри назву, наполовину складалась саме з дітей. Тріумфом команди став фестиваль «Голосощий КиВиН – 2020», на якому «Уже не дети» отримали статуетку від ведучого Олександра Маслякова «Янтарный КиВиН». Потім команда грала у вищій лізі КВК (тій, яку показують по телебаченню), але зі своїм примітивним гумором жодних успіхів не досягла. Герой розповіді дмітрій успєнскій грав на сцені мера, хоча ним не був. Проте… все ще може статись. Справа у тім, що з 2013 року він є першим заступником голови адміністрації міського округу. До цього працював директором на тамтешній ГРЕС-2. Раніше закінчив Іванівський енергетичний інститут, а починав на тій самій гідроелектростанції машиністом котла. Посаду першого заступника мера успєнскій отримав після трагічної загибелі попередника.

Цілком можливо, що після незаконного перетину росіянином державного кордону України, яке у російських чиновників називається «відрядженням», трагічно загинути може і мер Світлого. Має ж відданість успєнского путіну якось заохочуватись.

Богдан СТРАЖАК.

Посилання на виступ команди КВК: https://www.youtube.com/watch?v=l2v8XHClPTc

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!