«До різдвяних свят підприємці Каховського округу виготовили діткам пільгової категорії незвичайні подарунки – іменні! – повідомив у Телеграм каховський гауляйтер павло філіпчук. – Дізнавшись імена дітей-сиріт округу, а також імена дітей, які залишились без піклування батьків, бізнес-спільнота Каховки (побажали залишитись невідомими) зробила іменні брелки».

А, може, не тому «бізнес-спільнота» вирішила залишитись невідомою? Може, все-таки здогадуються, що люди знають: такі, вже зроблені, брелки з іменами в інтернеті можна купити за 35 гривень максимум?

Тим часом у Семенівському будинку культури того ж району окупаційна завідувачка світлана чорноусова з двома дітьми відсвяткувала «дєнь горячєго чая». На святі, повідомляється у телеграм-каналі окупаційної адміністрації, вона «розповіла дітям про улюблену російську традицію пити чай, поговорили, як у російській культурі класики оспівували чайний напій у своїх творах, з якими ласощами і за яких обставин любив пити чай Достоєвський Ф.М.».

Самі ж діти, як видно з фото, чаю не пили. Ну, не можна це робити в рукавичках, а, особливо, без чашок! Як писав вищезгаданий Федір Михайлович: «Вот эдакая какая-нибудь глупость, какая-нибудь пошлейшая мелочь, весь замысел может испортить» (Ф.М. Достоевский, «Преступление и наказание»).

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!