Обіцянкам фейкового військового комісаріату Херсонської області жителі лівобережжя не вірять, тому їм ці обіцянки доводиться повторювати ледве не щодня. «Дорогі громадяни! – вчергове звернувся у своєму телеграм-каналі окупаційний військкомат. – У теперішній час не передбачається можливість призову чоловіків з Херсонської області в армію на строкову службу або за частковою мобілізацією».


У фейковому військкоматі нагадали, що всі чоловіки, хто отримав російські паспорти, обов’язково мають стати на військовий облік: «Це обов’язок громадянина РФ, який передбачений діючим законодавством Російської Федерації». І «метою є формування реєстру військовозобов’язаних». А ще після постановки на військовий облік військовозобов’язаний отримує військовий квиток чи приписне свідоцтво – «обов’язкові документи», які потрібні при прийомі на роботу чи вступі у вищі чи середньо-спеціальні навчальні заклади.
Але тих жителів лівобережжя, які «хочуть захищати рідний край і нашу спільну Вітчизну», в окупаційному комісаріаті стримувати не будуть. Кажуть, що запропонують їм військову службу за контрактом або піти воювати добровольцем. А це – ого-го як «престижно»! Висока зарплата, статус ветерана бойових дій, одноразова виплата 195 тисяч рублів, власне житло, безкоштовне медобслуговування, триразове харчування, страхування життя і здоров’я – все це обіцяють російські офіцери контрактникам. У результаті хоча б кожному по чорному мішку вистачило.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!