«Війна в інформаційному просторі залишається невід’ємною частиною боротьби з київським режимом, – розповіли на окупаційному телеканалі «Таврия». – Херсонська область регулярно піддається не лише ударам артилерії, але і вкиданням дезінформації. Українська сторона всіляко намагається зіпсувати життя у регіоні і внести смуту».

У тому ж сюжеті начальник окупаційного управління інформаційної політики Херсонської області євген бриков розповів, якими силами окупанти проводять інформаційну війну. Найголовнішим ресурсом назвав той самий канал «Таврия». «Що стосується інших напрямів – газети, – сказав колаборант. – У нас повноцінно – шість районних газет і обласна газета».
У першому у цьому році номері агітки «Надднепрянская правда», яку бриков назвав «обласною газетою», пропагандисти пишуть про те, як возили у москву дітей з Херсонщини (проте не пишуть, що по дорозі назад вони захворіли ГРВІ і грипом), і про те, що «українські солдати називають ділянку Дніпра у районі Кринків «рікою смерті» (проте не пишуть, що під Кринками знищено більше півтори сотні одиниць російської бронетехніки і силу-силенну вояк «другої армії світу»), і про те, як «усували наслідки зимової негоди» (проте не пишуть, як у так званих пунктах тимчасового розміщення, на які вони перетворили літні бази відпочинку, мерзли і мерзнуть люди, які втратили домівки під час влаштованого загарбниками потопу).

Через суцільну брехню у «газетах» читати їх жителі лівобережжя не хочуть. Тоді окупанти йдуть на хитрощі. Наприклад, у Роздольному окупаційну «Каховскую зарю» повпихали у ящики з крупами і печивом, які селянам роздавали, як гуманітарну допомогу.


Але не факт, що, взявши агітку, її все ж читатимуть. Хоча у господарстві застосування таки знайдуть. Яке? Хоча б таке, як 47-річний житель Ольгівки того ж Каховського району, який загорнув у «Каховскую зарю» півкіло марихуани.

«Знайшли і вилучили полімерний пакет з двома газетними згортками, у яких знаходились насіння і частини рослин коноплі загальною вагою близько 500 г», – відрапортували у соцмережах окупаційні поліцейські.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!