«За перший робочий тиждень нового року херсонці отримали 1500 тонн соціального вугілля, – повідомляє у Телеграм голова окупаційного уряду Херсонської області андрєй алєксєєнко. – Видача його населенню йде у всіх містах і районах області, включаючи 15-кілометрову зону». Гауляйтер нагадує, що кожна родина, яка не має центрального опалення, має право на безкоштовні 2 тонни.
«1 млрд. руб. на цю соціальну програму виділений за дорученням Президента Росії, – пише алєксєєнко. – Аналогів їй у країні немає». Самого вугілля, якщо чесно, теж немає.
Точніше, невеличкі його купки у декілька населених пунктів лівобережжя завезли (і камери пропагандистів це встигли зняти), але простим людям вартісне паливо окупанти видавати не поспішають. Одна з мешканок Скадовського району навіть листа адміністратору окупаційного телеграм-каналу «Новости Херсонщины» з цього приводу написала: «А стосовно вугілля у нас поки що все сумно. У мене батько, йому 87 років, повністю лежачий, після інсульту. Будинок у нього на пічному опаленні. Ми писали заяву на пільгове вугілля. Але нам у селищі Лазурному ще нікому вугілля не давали!!! Лише обіцяють… Вже пів-зими минуло, а вугілля немає!!! Я ходила у селищну раду, але там відповіли, що не знають, коли даватимуть пільгове вугілля».
Отак окупанти і колаборанти підводять свого путіна, за дорученням якого, буцімто, мають це вугілля видавати.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!