Історію пенсіонерів, яких росіяни «евакуювали» з Херсонщини в Ульяновськ, розповів окупаційний портал «Херсонка.ру». Від берегів Дніпра на Волгу подружжя переїхало минулого року. «Незважаючи на те, що вони вже рік живуть в РФ, чоловік, який до того ж не так давно пережив інсульт, до цих пір не може добитись отримання заслуженої пенсії», – пишуть пропагандисти.
Портал вказує, що «загальний трудовий стаж чоловіка складає 40 років – він чесно трудився з 1975 по 2015 рік». Навіть фото трудової книжки біженця показали, де видно, що більшу частину свого трудового життя він працював електромонтером у Новокаховських високовольтних електричних мережах. Але пенсійний фонд росії, пишуть пропагандисти, «засумнівався в одному з періодів. Так, пенсію готові нараховувати за періоди з 1975 по 1985 і з 2001 по 2015 – а ось до інтервалу з 1985 по 2001 у фонду виникли питання. Щоб відповісти на них, він надіслав запити у відділ у Новій Каховці. І тут виникає цілком логічне питання – як швидко вони отримають відповідь з міста, де йдуть військові дії?»
Як виявилось, історія пенсіонера така не одна. Зрозуміло це стало після візиту у Нову Каховку фейкового сенатора константіна басюка. Як пізніше написав він у Телеграм, у місті «провели нараду в адміністрації Новокаховського округу», на якому «левова частка питань – претензії по поганій роботі пенсійного фонду». Виявляється, «12 тисяч пенсіонерів округу не можуть скористатися держпослугою і отримати пенсію. Немає можливості підтвердити стаж, не вистачає документів і таке інше». А не вистачає, тому що «неповні архіви, частина залишилась у Херсоні».
Це ж треба такому статись?! Швидкі, пожежні, автобуси, обладнання веж мобільного зв’язку, комп’ютери, меблі, навіть частину пам’ятників з Херсона окупанти вивезли, а архіви «не встигли». Хоча з іншого боку це ж яка економія для пенсійного фонду країни-окупанта! Ще трохи зекономлять – і путін собі чергову яхту чи палац зможе купити.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!