Співробітники слідчого управління поліції Херсонщини за оперативного супроводу колег з управління стратегічних розслідувань викрили у колабораційній діяльності жительок Каланчацької, Голопристанської та Каховської територіальних громад. Слідчі встановили, що жінки брали безпосередню участь у організації та проведенні незаконних виборів депутатів до державних органів країни-агресора – так званих «херсонської обласної думи І скликання» та місцевих «рад депутатів».


Зокрема, встановлено, що 43-річна жителька Каланчака навесні минулого року добровільно очолила так звану «чаплинську територіальну виборчу комісію». Протягом квітня-вересня вона готувалася до незаконних виборів і потім проводила їх. «Голопристанську територіальну виборчу комісію» очолила 35-річна жителька Старої Збур’ївки. Як «посадова особа» вона також брала участь у проведенні першої сесії незаконно створеної «ради депутатів голопристанського муніципального округу І скликання». Підозрювана вручила «посвідчення» обраним за результатами проведення незаконних виборів депутатам.
50-річна жителька Малокаховки у вересні минулого року добровільно долучилася до проведення незаконних виборів на території Каховки та Малокаховки, організованих представниками окупаційної влади держави-агресора. Вона видавала заяви на включення до списку виборців за місцем мешкання, бюлетені для голосування, вела облік громадян, які брали участь у проведенні незаконних виборів, закликала до голосування, а також роз’яснювала, як заповнювати бюлетені.
Наразі слідчими зібрана відповідна доказова база. За погодження з обласною прокуратурою усім трьом фігуранткам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Жінкам загрожує від 5 до 10 років тюрми.
Про це повідомила поліція Херсонщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!