“Володимир Зеленський видав указ про приєднання російських територій до України і заявив про право суверенітету над краснодарським краєм, воронезькою, курською, ростовською, брянською та білгородською областями” Про це пишуть кремлівські ЗМІ.
Насправді ж 22 січня президент України підписав указ “Про історично населені українцями території російської федерації”. У документі жодного слова про «приєднання до України» чи «проголошення суверенітету».
Пропаганда вдалася до чергової маніпуляції фактами, адже справжньою метою указу є початок роботи у напрямку збереження національної ідентичності українців, які проживають на території росії. Зокрема, у рамках Плану дій має бути відновлена і збережена історична пам’ять про злочини проти українців у минулому та сьогоденні, протидія дезінформації та пропаганді, розвиток співпраці між українцями та іншими завойованими росією народами, підготовка та поширення матеріалів, а також оновлення і включення в освітні програми інформації про справжню історію етнічних українців у росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!