«Дуже часто нам розповідають: пропаганда це погано. Насправді, якби у нас у минулі роки цим би серйозно займались, цієї проблеми б не було, тому що нічого поганого у тому, що ти пропагуєш якісь цінності, розповідаєш захоплююче правду про те, що насправді відбувається, немає», – таке на зустрічі з учнями окупаційного Генічеського медучилища пробалабонив головний пропагандист окупованої частини Херсонщини алєксандр малькєвіч. Під «цією проблемою» він, скоріше за все, мав на увазі Україну. Під «правдою» – нахабну брехню російських пропагандистів.
Ось декілька прикладів «захоплюючої правди» від окупантів за останній час. «ЗСУ почали використовувати кінноту при штурмах російських позицій через нестачу транспорту», – повідомив окупаційний телеграм-канал «Новости Херсонщины». «Пенсіонери, що проживають на правобережній Херсонщині, приречені на смерть, так як київська влада прийняла рішення про скорочення пенсій вдвічі», – поспішив слідом окупаційний телеканал «Таврия».
Як і раніше, нецікаво, але регулярно про життя у вільному Херсоні бреше окупаційний телеграм-канал «Жизнь в оккупации». У них то «четверо невідомих військових у стані алкогольного сп’яніння у ході конфлікту з двома цивільними вистрелили, поранивши одного з них». То «троє військових у масках під загрозою вбивства забрали у херсонця автомобіль «Тойота Камрі» чорного кольору і 40 тисяч гривень». То «військовослужбовець зґвалтував херсонку і вкрав з її квартири 8 тисяч гривень». То «військові посадили в автомобіль дітей 2011 і 2012 років народження, після того ті безслідно зникли». То «невідомі у військовій формі затягнули у «ГАЗель» зеленого кольору херсонця і вкрали». То «невідомий військовий викинув з вікна автомобіля бойову гранату, після чого вибухом було пошкоджено декілька припаркованих автомобілів і будинків». То «двоє військових на Центральному ринку підійшли до херсонки, яка торгувала одягом, і зажадали 10 тисяч гривень за дозвіл торгівлі у цьому місці».
Не перестають пропагандисти брехати і про головне – причини початку війни. Ось, наприклад, як цинічно «Новости Херсонщины» прокоментували вбивство своєю артилерією 50-річної мешканки Херсона: «Співчуваємо мирним жителям і родині загиблої. Цю війну можна було зупинити ще у перші місяці її початку, а можна було не провокувати, зберігши статус країни позаблоковим і не беручи участі в іграх США і Великобританії з їх шавками».
Смердючий, підлий, цинічний і наскрізь брехливий «русскій мір» вирішує, хто має жити, а хто – помирати. Однак зникнути доведеться йому самому!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!