Відбулося засідання координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віце-прем’єр-міністерки України – Міністерки з питань реінтеграції ТОТ України Ірини Верещук. До онлайн-наради доєдналися перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, заступники – Ольга Малярчук та Ярослав Шанько.
Йшлося про результати евакуації місцевих з небезпечних територій.

Так, протягом 2023 року вдалося перевезти до більш безпечних місць майже  32 300 мешканців деокупованої Херсонщини, з них більше 4 500 дітей та 250 маломобільних людей.
Через постійні обстріли Рада оборони Херсонської області прийняла рішення про обов’язкову, а згодом примусову евакуацію родин з дітьми. У такий спосіб з вересня вдалося евакуювати більше півтори тисячі дітей з 34 населених пунктів області.
Проте ще 95 дітей залишаються в громадах, де несприятлива безпекова ситуація. Батьки відмовляються їх вивозити. З ними проводиться роз’яснювальна робота.
Евакуація здійснюється безкоштовно автобусним транспортом та потягами за напрямками «Херсон – Хмельницький» та «Херсон – Львів». На кінцевій зупинці представники Координаційного центру підтримки цивільного населення, волонтерської спільноти «Медико-психологічної допомоги» та «Укрпошти» проводять всі необхідні грошові виплати.
Також з евакуацією людей активно допомагають ГО «ADRA», «Helping to Leave», «Help People», «Восток SOS» , «Проліска» та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!