Про дорогі продукти на окупованій території Херсонщини написано не раз. На жаль, ситуація не змінилась – вони лише продовжують дорожчати. Та навіть серед них є не просто дорогі, а дуже навіть дорогі продукти, на які переважна більшість генічан може лише дивитись, як на музейні експонати. Містяни розповідають, що така їжа лежить на полицях, доки не стає потрібна якомусь колаборанту з високою зарплатнею. Часто деякі продукти, які не встигають купити, псуються.
Приклади таких «музейних експонатів» можна побачити, зокрема, у супермаркеті «My Family» у мікрорайоні. Там, наприклад, продають форель холодного копчення, кілограм якої коштує 1750 рублів, тобто, майже 1/6 частину стандартної пенсії, яку отримують переважна більшість генічан.

До делікатесів, якими ласують лише обрані, можна віднести і сир «Голландський» з козиного молока, один кілограм якого коштує 1240 рублів.

Традиційно дорогою є чорна ікра – 3200 рублів за 50 г і 6700 – за 100 г. Ікру кети пропонують купити за 2465, горбуші – 1950 рублів. В обох випадках мова йде про 230-грамову баночку. Чи є товар справжнім, знають лише ті, хто його купував.

Дуже дорогі у супермаркеті і несезонні плоди. Нектарин вартує 627 руб/кг.

Білий виноград продають по 653 руб/кг.

Справжнім знущанням над нашим краєм є наявність на полицях закордонних кавунів. Коштують вони аж 502 руб/кг.

Баштанництво на Херсонщині окупанти знищили разом зі греблею Каховської ГЕС, тепер пропонують купувати кавуни, привезені з «дружніх» африканських країн, по півтисячі рублів за кіло!
Борис ВИНОГРАДОВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!