До кінця навчального року залишилось якихось чотири місяці, а дітей у навчальних закладах окупованої частини Херсонщини досі нікому вчити. Через це, наприклад, повідомляють наші читачі, з Генічеського ВПУ № 17, яке окупанти називають «строітєльним коллєджем», відпустили на вимушені канікули групу електриків. А покликати за парти пообіцяли, щойно знайдуть викладачів. Через це ж вчителі, які погодились на співпрацю з окупантами, отримують величезні зарплати. Такі, що у деяких селах, де педагогів дуже мало, вони покупляли собі вживані автівки.
Наскільки росіянам не вистачає вчителів, видно з оголошення, яке розмістила у мережі окупаційна адміністрація Каховського «муніципального округу». Архангельсько-Слобідській школі, йдеться в оголошенні, потрібні вчителі математики, англійської мови, фізики, географії, інформатики, молодших класів, історії, а також соціальний педагог, педагог-організатор, заступник директора з виховної роботи, радник директора з виховання і взаємодії з дитячими громадськими організаціями, військовий керівник, керівник гуртків і медсестра. Претендентам обіцяють «достойну зарплату і приємний колектив». Де взявся останній, якщо у школі потрібні буквально всі працівники, незрозуміло.
Тим часом у Залізнопортівській школі Скадовського району історію, російську мову, літературу і музику дітям викладають студенти з російських громадських організацій «волонтерська рота» і «молода гвардія єдиної росії».

Аби не показувати реальний стан справ, роспропагандисти пишуть, що молоді люди заміняють вчителів, що захворіли.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!