«Служба за контрактом у Збройних силах РФ. Вибір сильних», – білборд з таким написом окупанти встановили у Новій Каховці. Рекламу з «гарматним м’ясом» можна прочитати на тлі дев’ятиповерхівок з вибитими вікнами. Кандидати у мерці російській верхівці дуже потрібні.

За бажання померти за інтереси путіна і його олігархів в окупаційному загоні № 33 міністерства оборони рф імені В.П. Маргелова, наприклад, обіцяють платити 205 000 рублів. І це, не рахуючи премій і доплат. Оголошення про набір контрактників в окупаційних телеграм-каналах зустрічаються щодня. Записуватись у загін потрібно через окупаційний військкомат. Контракт укладається на термін від шести місяців до одного року.

«Покупці» обіцяють, що служити військові будуть виключно на території Херсонської області. А все, що від них треба, це «лише» «виконання функцій з охорони державних об’єктів, протидія ДРГ і БПЛА». Також пропонують самому освоїти спеціальність оператора безпілотника. Крім високої зарплатні, обіцяють офіційне працевлаштування і трудовий стаж, сучасний спецодяг і спорядження. На контракт в окупаційний загін готові взяти всіх чоловіків, які мають військову спеціальність, вік від 21 до 50 років, хорошу фізичну підготовку, не пиячать і не палять.

Обов’язковою умовою є відсутність судимості. Розвідка Британії пояснює відмову кремля від короткотривалих контрактів з зеками суспільними суперечками. Вони на росії виникають, зокрема, через повторні злочини, які скоюють колишні ув’язнені, повертаючись з війни через короткий проміжок часу, тоді як мобілізовані резервісти продовжують воювати. Разом з тим кількість ліквідованих в Україні окупантів невпинно наближається до позначки – 400 тисяч. І частина з них, без сумніву, навіть не дожила до першої зарплати.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!