У Скадовську була викрадена і вивезена в Кабардино-Балкарію десятирічна донька гауляйтерки Скадовська Людмили Хотієнко. Самій же матері окупанти погрожують позбавленням батьківських прав, якщо буде себе “неправильно вести”. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов

“Росіяни відтворюють середньовічні практики щодо захоплених територій – знаючи що навіть зрадники їм не лояльні, вони беруть їх дітей у заручники”, пише Данилов.

Нагадаємо, що 4 листопада Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі гауляйтерці Скадовської громади Херсонської області Людмилі Хотієнко.

На своїй “посаді” Хотієнко відкривала пункт прийому документів на російський паспорт.
Також вона зустрічалась з представниками Кабардино-Балкарської Республіки, де обговорювала інтеграцію Скадовського району до росії.

А ще, як пише видання МОСТ, Людмила Хотієнко брала участь у форумі “Ми разом з Росією” у Скадовську, де виступила на підтримку агресії проти України. Також вона активно святкувала день прапора росії і провела ряд зустрічей щодо встановлення окупаційного режиму в Скадовській громаді.
За усе це Хотієнко загрожує, згідно з українським законодавством, від 5 до 10 років в’язниці (з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна або без такої). Наразі триває досудове розслідування.

Та, схоже, “покарали” гауляйтерку свої ж – куди жорсткіше, без пояснень відібравши найдорожче. І як воно з росією? Добре дружиться?

Оксана МАКСИМОВА.

Фото МОСТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!