Служба безпеки України зібрала доказову базу на російського генерал-лейтенанта якова резанцева – командувача 49-ї загальновійськової армії південного військового округу країни-агресора. 24 лютого 2022 року він особисто віддав наказ підпорядкованим підрозділам російських військ на захоплення Херсонської області. Під командуванням генерала окупаційні угруповання рф вторглися до південного регіону з окупованого Криму.
За даними слідства, саме резанцев наказав за будь-яку ціну захопити стратегічно важливий аеродром у Чорнобаївці. Також загарбники виконували вказівку російського генерала щодо здійснення масованих повітряних атак на цивільну інфраструктуру Херсонщини.
Крім того, у період окупації правобережжя області резанцев організовував масові репресії проти учасників руху опору в регіоні.
За його наказом людей викрадали просто посеред вулиці або з авто під час перетину російських блокпостів.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили резанцеву про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!