Про необхідність «приїзду до нас, на наші нові території спеціалістів з великої землі» заявив окупаційний головклікар Генічеської райлікарні і довірена особа кандидата у президенти рф путіна володимир ларіонов. Адже кадрів окупантам на Херсонщині, як і раніше, бракує катастрофічно.
Про необхідність переманювання кадрів на окуповані території України заявила і голова ради федерації рф валентина матвієнко: «Треба створювати стимули для переїзду спеціалістів з інших суб’єктів федерації у нові регіони. Це повинно бути престижно, повинно бути почесно А запис у трудовій книжці «працював на Донбасі, у Новоросії» повинен давати зелене світло для всієї наступної кар’єри». Хоча деякі з цих «стимулів» вже є. Наприклад, високі зарплати вчителів на лівобережжі. Проте педагоги з росії, навіть попри тотальну бідність, їхати у регіон, де ведуться бойові дії, не поспішають.
Крім вчителів, окупантам потрібні, наприклад, електрики. Зарплату від 30 тисяч рублів обіцяють в окупаційному Каховському РЕЗ електромонтеру з експлуатації розподільчих мереж, майстру, диспетчеру оперативно-диспетчерської групи, інженеру виробничо-технічної групи. Окупаційний «Комунальний сервіс Каховки» не може знайти інженера, юрисконсульта, економіста. Від кандидатів вимагають не лише наявність російського паспорта, але й відмову від громадянства України. Громадянство рф, базові знання комп’ютерної програми 1С, пунктуальність, відсутність судимості і шкідливих звичок – такими є головні вимоги до кандидата на посади ваговиків у Новоолексіївці Генічеського району.
Аж 130 000 рублів зарплати обіцяють в окупаційному центрі зайнятості Іванівського «муніципального округу» начальнику виробничої ділянки, 60 000 – механіку, 45 600 – електромонтеру, 45 000 – ваговику. Пожежна частина у тій самій Іванівці шукає водіїв, пожежних і начальника. У тамтешній окупаційній адміністрації досі працюють без бухгалтера і головного спеціаліста сектору економічного розвитку.
В окупаційну раду депутатів «Альошкінського муніципального округу» потрібні юрист і бухгалтер. Окупаційний «Облводоканал» запрошує на роботу головного і провідного спеціалістів відділу бухгалтерського обліку та провідного спеціаліста служби діловодства і архіву. Пропагандисти з окупаційного телеканалу «Таврия» шукають собі водія. Окупаційний соціальний фонд росії по Херсонській області перебуває у пошуках прес-секретаря…
І це – далеко не повний перелік вакансій на ринку праці окупованого лівобережжя!


Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!