Підозрюваний – пенсіонер, колишній співробітник українських спецслужб. Маючи відповідний досвід роботи він допомагав ворогу створити на окупованій території незаконний правоохоронний орган, який має функції та задачі аналогічні федеральній службі безпеки російської федерації. Чоловік передавав спецслужбам рф відомості про колишніх та діючих правоохоронців, які залишилися в окупації.

Окрім того, підозрюваний особисто схиляв та психологічно тиснув на колишніх колег для забезпечення кадрами незаконний правоохоронний орган.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

А напередодні, під час коменданської години, поліцейські помітили жінку, яка побачивши інспекторів, різко пришвидшила свій рух.

Зупинивши громадянку та перевіривши її телефон, співробітники поліції виявили у месенджері групи проросійського характеру, фото обстрілів та дзвінки на територію країни-агресора.

Жінку затримали та доставили до фільтраційного центра. Далі будуть розбиратися, чи дійсно вона причетна до співробітництва з російськими окупантами і куди так поспішала у заборонений для пересувань містом час.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!