Двоє жителів Херсонщини втратили 403 тисячі гри

На різних сайтах заявники знайшли оголошення про продаж автомобілів «Nissan Patrol» та «Mitsubishi Pajero». Ціна була приваблива, а технічні характеристики – відмінні. Переписку з продавцями вели у месенджерах та домовлялися про оплату по телефону. Продавці наполегливо просили внести на їхні рахунки повну суму за автомобілі. Аргументували це тим, що бажаючих придбати машину за такими прийнятними цінами багато, тож треба швидше здійснювати оплату. Обіцяли “пригнати” автомобілі якнайшвидше. Довірившись продавцям, на особистому огляді та перевірці автотранспорту покупці не наполягали. Заявники перерахували шахраям відповідно 83000 та 320000 гривень. Після чого оголошення з сайтів одразу зникли, телефонні номери продавців були заблоковані.
Потерпілі звернулися до поліції. Відомості за цими фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 «Шахрайство» ККУ. Зловмисникам світить до 5 років позбавлення волі. Якщо їх затримають.

“Ніколи не перераховуйте гроші за товар наперед, надавайте перевагу післясплаті. Обирайте лише перевірені ресурси для онлайн-покупок. Перевірте фото автомобіля за допомогою пошукових систем. Якщо такі ж фото використовуються в інших оголошеннях, а інформація про авто не збігається, то ви натрапили на шахраїв. При купівлі дороговартісних товарів, особливо автомобілів, зустрічайтеся з продавцем особисто. Наполягайте на огляді транспортного засобу, перевірці його реального технічного стану та документації. Здійснюйте оплату лише після того, як переконаєтеся у наявності та якості товару”, – йдеться в повідомленні поліції Херсонщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!