На окупованій Херсонщині діти все частіше залишаються без батьків
Як вже повідомляв NewDay ua, у селі Воскресенському Новотроїцької селищної ради з «благословення» уповноваженої з прав дитини при президенті рф марії львової-бєлової облаштовується «центр для дітей, які залишились без піклування батьків». Напередодні початку ремонту у «центрі», який до окупації був дитсадком, «сенатор» ігорь кастюкєвіч розповів, що причинами для потрапляння туди дітей може бути втрата зв’язків з батьками, які «поїхали на заробітки у Європу», або смерть піклувальників. Ще й додав, що таке трапляється «нерідко».
Чергова смерть батьків, повідомив у Телеграм голова окупаційного уряду андрєй алєксєєнко, днями сталась в окупованій Горностаївці. Далі цитата: «Четверо дорослих людей пили невідому рідину, скоріше за все, антисептик для рук. Підсумок сумний. 30-річна жінка – мати чотирьох дітей померла до прибуття першої бригади «швидкої». Її чоловік і сестра померли вже у лікарні. Четвертий учасник застілля помер за добу. Сиротами залишились четверо дітей у віці від 2,5 до 10 років. Органи опіки, звичайно, постараються оточити їх турботою».
Тобто, аж четверо дітей зразу відправляться у вищезгаданий «центр» або інше місце, а вже звідти – у прийомну родину в росію. На жаль, продаж дітей – настільки прибутковий злочинний бізнес, що окупанти не припиняють ним займатись навіть під загрозою міжнародного суду. І про справжні причини смерті дорослих ми, якщо і дізнаємось, то, скоріш за все, після деокупації Горностаївки. А поки є питання: для чого було пити антисептик, якщо окупанти постійно вихваляються, що виплачують на лівобережжі великий «материнський капітал»? А багатодітним матерям, пишуть, взагалі величезні кошти видають. Тому якісне спиртне купити було можна, його на лівобережжі продають навіть попри «сухий закон».
Про ще одну дитину, якій випало стати товаром для росіян, повідомив окупаційний телеканал «Таврия»: «Малюк народився 19 грудня 2023 року у Скадовській ЦРЛ. Мама, мешканка Каховки, після пологів залишила дитину. Хлопчик вже третій місяць знаходиться у лікарні. Йому шукають прийомних батьків». Чому матір залишила дитину і чи з доброї волі це зробила, окупанти не повідомили.
БОГДАН СТРАЖАК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!