У кремлі зрозуміли наскільки важливою для України є міжнародна підтримка, тому зараз будь-що стараються її ослабити. Насамперед, через медіа.

Варто лише згадати заяви перед телекамерами Дональда Трампа, якого Президент США Джо Байден, не витримавши, назвав «корисним прислужником» диктатора путіна, чи так зване інтерв’ю кремлівського старця Такеру Карлсону. Західна аудиторія настільки важлива для російських фашистів, що вони продовжують створювати іншомовні версії своїх сайтів і каналів у соцмережах. «Таврия» тепер і на англійській мові! – радіють пропагандисти окупаційного телеканалу, який мовить на Херсонщині і чомусь досі не заблокований в українському сегменті інтернету. – У нашої телерадіокомпанії з’явилась англомовна версія». «Ідея створення сайту з’явилась через зростаючу потребу іноземної аудиторії в отриманні новин про життя історичних регіонів Росії, – пояснив головний редактор сайту «Таврии» дмитро капорський. – Наша перевага у тому, що ми є першоджерелом і ключовим рупором Херсонської області».

Інформаційна війна, кажуть спеціалісти, це лише один зі способів гібридної війни. І вона настільки ж важлива, як війна на полі бою. Тому треба продовжувати відповідати правдою на брехню, яку з окупованої території Херсонщини тепер транслюють і на англомовну аудиторію.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!