Після успішної атаки на великий десантний корабель «Цезарь Куніков» так звані z-патріоти зовсім принишкли. Лише у деяких засобах масової пропаганди рф прозвучали звинувачення командування Чорноморського флоту окупантів у некомпетентності.

Наприклад, популярний у росіян телеграм-канал «Рибарь» (як пише видання «Meduza», автори каналу збирають і поширюють координати позицій ЗСУ, отримували гроші від прігожина і, можливо, по’вязані з фсб) після «зустрічі» «Цезаря Кунікова» з морськими безпілотниками написав: «Не хотілось би лити воду на млин противника, але раз за разом Чорноморський флот виявляється некомпетентним і не здатним відбивати напади з боку українських формувань. Минуло два роки з моменту початку військової операції, але продовжує залишатись незмінним факт систематичного вогневого враження об’єктів Чорноморського флоту з боку ЗСУ і колективного Заходу. На цьому моменті так і хочеться сказати: «Пора б поміняти підходи».

Господарі послухали пропагандистів і зробили навіть більше, ніж вони просили – поміняли командувача Чорноморського флоту. Про зміну віктора соколова, якого відправили у відставку, на сергія пінчука повідомили всі головні російські «воєнкори», а услід за ними – телеграм-канали та інформагентства окупантів. Контр-адмірал сергій пінчук родом з Севастополя. Йому – 52 роки. Служити на Чорноморський флот перейшов з Балтійського. Донині був першим заступником командувача Чорноморського флоту. У лютому 2022 року ЄС ввів проти окупанта персональні санкції.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!