Черговий приклад географічного кретинізму впереміш із звичайною брехнею продемонстрували рашистські пропагандисти. За відсутності реальних перемог «воєнкори» на окупованій частині Херсонщини широко повідомили про перемогу фейкову. Цитуємо: «Казача бригада «Дон» відбила спробу ЗСУ висадитися на Кінбурнській косі. Прорватися українські військові намагалися в районі порту Голої Пристані». То що ж із «сенсацією» не так? А буквально все!
Ляп перший: насправді місто Гола Пристань знаходиться від Кінбурну за 97 кілометрів. І це можна чітко відстежити або по паперовій мапі, або через пошуковий запит в Інтернеті. Та фабриканти неоковирних побрехеньок і такої елементарної перевірки не провели. Ляп другий: у Голій Пристані немає порту, як такого. А є набережна, де швартувалися пасажирські судна, й термінал у затоні, де на баржі вантажили зерно та знамениті херсонські кавуни. Та ніякої спроби висадки десанту там насправді не було (принаймні, поки що). Була тільки гучна канонада. За свідченням очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, на околицях Голої Пристані українські захисники лише превентивно накрили вогнем позиції рашистської артилерії, яка вдень і вночі безупинно гатила по мирних кварталах звільненого Херсона.
Зауважимо, що повідомлення про «перемоги» на Кінбурнській косі і до того з’являлися у пропагандистських «сміттєвих бачках» з рф чи не кожного тижня. Щоразу у бравурних реляціях фігурували десятки вбитих спецпризначенців ЗСУ, захоплені чи пошкоджені десантні човни, зброя у трофеях. Але доказових фото чи відео пропагандони до своїх словесних «вивержень» ніколи не долучали. Тобто правди у них приблизно стільки ж, скільки у ідіотському пасажі про висадку десанту на Кінбурнській косі в районі порту Голої Пристані. Дебіли, як казав колись путінський міністр Сергій Лавров.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!