Херсонський піп зганьбив старовинний храм і свою паству

СБУ, яку після останніх подій у народі вже охрестили як “служба божа України”, продовжує “паломництво” храмами та обителями московського патріархату. Дісталися правоохоронці й до херсонських адептів “господина кирилла”. Обшуки відбулися у Свято-Успенському кафедральному соборі, що на вул. Соборній.

Нагадаємо, настоятель храму отець алєксій восени їздив у кремль, де його кумир владімір путін оголосив анексованими 4 області України, зокрема, Херсонщину. Своє поклоніння російському президенту архімандрит алєксій, власне, не приховував ніколи і багато кому зі знайомих відкрито говорив: “вот в россии жизнь – это да, вот там мощный правитель, не то, что у нас”. Настоятель Свято-Успенського також дружить із екс-мером Херсона, гауляйтером володимиром сальдо. Саме через того останнім часом, треба думати, з росії, на храм надійшли колосальні кошти. Вже в окупації тут шаленими темпами завершили реставраційні роботи фасаду, навіть сходи стали мармуровими! По-багатому, як кажуть. Цікаво, що ще років 5 тому алєксій на чому світ стоїть кляв сальдо, називаючи “козлодоєм” – за те, що той віджав двоповерховий флігель, який колись належав храму, і вкрав кучу грошей з реконструкції собору. Що ж сі стало тепер, що настоятель так різко заповажав сальдо, якому перемив усі кістки? А сталася зрада, до міста і країни, тепер вже публічна. Таке, як відомо, негідників і об’єднує.
Тільки-но запахло приходом ЗСУ і самі ж колаборанти зрозуміли, що “россия здесь не навсегда”, в путініста алєксія аж п’ятки засвистіли. Куди він виїхав у супроводі озброєних рашистів, ніхто не знає, але, певно, десь поближче до свого “дружбана” сальдо, вимолює йому здравіє у якогось сумнівного бога, бо істинний – зрадників же не чує. Втікаючи, піп-колаборант навіть не потрудився приховати сліди своєї прямої причетності до держзради. Перелік речових доказів, виявлених у соборі, вражає.

Так, ховали тут колекцію ікон, яку окупанти вкрали в будинку почесного консула Литовської Республіки в Херсоні. Далі – більше. Виявлено перепустки на ім’я «федерального советника военно-гражданской администрации рф» та російські паспорти місцевих священиків. Вилучене відправили на експертизу. Розпочате кримінальне провадження за фактом держзради.
А найбільш сумно тепер за репутацію одного зі старіших херсонських храмів. Свято-Успенський собор був улюблений для багатьох городян. У нього непроста історія і слава місця намоленого. Вважалося, що храм оберігає чудотворна ікона Богородиці “Благодатне небо”, після молитов біля якої ставалися дива зцілення і не тільки. На жаль, все це не вберегло собор від приходу справжнього Юди, зрадника алєксія… Сподіваємось, він ще потрапить під суд земний, бо ж Божого йому й так не оминути!

Віра ЯРАЯ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!