Днями пропагандисти «Комсомольской правды» брали інтерв’ю у гауляйтерки Чаплинки лілії пуляєвої. На запитання про «больові точки району» зрадниця відповіла так: «Я б сказала, що це – кадрове питання. Є гостра нестача викладацького складу, через що ми не можемо відкрити деякі освітні заклади. Нам потрібні лікарі і фельдшери, працівники служб району і адміністрацій». Кількома днями раніше подібне пропагандистам розповідала гауляйтерка Новотроїцького євгенія кузьменко: «В окрузі затребувані спеціалісти, особливо, які мають економічну чи педагогічну освіту».
І дійсно, оголошення про вакансії на сторінках окупаційних адміністрацій у соцмережах з’являються щодня. Переглянемо хоча б деякі. У Каховці потрібні кухарі – як зазначено в оголошенні, обов’язково з паспортом громадян рф. Те саме вимагають від майбутнього водія сміттєвоза на комунальному підприємстві. «Стресостійкість» і «вміння працювати у режимі багатозадачності» є одними з головних вимог до претендентів на вакансію спеціаліста військово-облікового столу окупаційної адміністрації. Для «здійснення перевозок у міста Каховка і Генічеськ, а також у село Тавричанка» відділення окупаційного соціального фонду шукає «відповідального і умілого» водія легкового автомобіля. Туди ж потрібні два провідних спеціаліста, від яких вимагають володіння комп’ютером на рівні користувача, та архіваріус. БК «Меліторатор» має вакансії юрисконсульта, заступника директора, спеціаліста з кадрів, головного інженера, звукорежисера і керівника колективу. Останні двоє потрібні і у сільському будинку культури у Зеленому Поді. У Вільній Україні (дивно, що окупанти досі не перезвали село), Дмитрівці, Калинівці, Петропавлівці, Чорноморівці Каховського району потрібні бібліотекарі.
В Іванівці шукають агронома – бажано, з досвідом роботи. Жодних вимог не висувають до майбутніх економіста підприємства, бухгалтера, оператора поштового зв’язку, спеціаліста з договірної роботи на комунальному підприємстві, машиніста змішувача асфальтобетону та комірника. Як і до водіїв категорії D, яким в оголошені обіцяють зарплату від 85 тисяч рублів.
У Нижніх Сірогозах потрібні спеціалісти по роботі з фізичними і юридичними особами в окупаційному «ЦМР-банку». Обіцяють «конкурентну зарплату, соцпакет і дружній колектив».
Вже згадана Чаплинська «адміністрація» шукає провідного спеціаліста відділу культури, туризму, молодіжної політики і спорту, а музична школа в окупованому селищі запрошує на роботу викладачів фортепіано, скрипки, вокалу і теоретичних дисциплін. Окупаційні культурно-творчий центр і центральна бібліотека у Чаплинці, а також асканійська музична школа досі працюють без бухгалтерів. У біосферному заповіднику «Асканія-Нова» немає екскурсоводів. Для майбутніх працівників організували курси. Як повідомляє окупаційне міністерство природних ресурсів, екології і рибальства: «Набір учасників курсу проводиться з числа місцевих мешканців, які досягли 14-річного віку, мають базову середню освіту, а також старшокласників місцевої школи».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!