Пишатись громадянством росії не можна. Це ганьба, яку обов’язково треба приховати. Мабуть, саме так думають громадяни, які просять пропагандистів закрити їм обличчя на фото, зроблених в окупаційних паспортних столах. Так, певно, думали ось ці двоє сфотографованих (окупант посередині не рахується, вони давно роблять зло інкогніто) у Скадовському «муніципальному окрузі». Пропагандисти пишуть, що їм поки що видали висновки про встановлення особи, але скоро отримають і паспорти. Не показали обличчя і 80-річної бабусі з Олешків, якій також всучили свій «аусвайс».


Окупаційні відділення з питань міграції відділу мвс рф періодично нагадують у соцмережах, що, крім внутрішнього, жителям окупованого лівобережжя можна отримати ще й закордонний паспорт громадянина росії. Варто лише подати заяву у двох екземплярах, фотографії 3,5 на 4,5 см (пишуть, що не можна фотографуватись у куртках і шаликах, а також у сонцезахисних окулярах), паспорт або свідоцтво про народження та квитанцію про оплату державного мита (2000 рублів за звичайний і 5000 рублів за документ нового зразка). Якщо ж громадянин має діючий закордонний паспорт України, оплачувати послугу, пишуть пропагандисти, не потрібно.
Окупаційний підрозділ з питань міграції Каховського «округу» повідомляє у Телеграм, що такий паспорт окупанти готові зробити у місячний термін. І лише з початку року його, буцімто, вже замовили 115 громадян.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!