Електричний струм у тимчасово окупованій Новій Каховці так і не з’явився. Зник він, скоріш за все, через брак спеціалістів у місті, внаслідок чого було допущено загоряння трансформаторів.

Колаборантам не під силу владнати ситуацію, тож вони продовжують покладати провину на ЗСУ. Хоча ні вибухів, ні слідів ударів, як вже писав NewDay ua, місцеві на трансформаторах не спостерігали. «У результаті систематичних ударів ЗСУ по енергосистемі Новокаховського міського округу у Новій Каховці і населених пунктах округу вже тривалий час відсутнє стабільне електрозабезпечення», – пише у своєму телеграм-каналі окупаційна адміністрація.

І повідомляє, що не дає загинути місцевим мешканцям саме від спраги: «Для забезпечення жителів питною водою підключається резервне електропостачання. У Новій Каховці жителі будинків зможуть запастись водою з 19.00 до 20.00. У населених пунктах видають питну бутильовану воду і підвозять технічну у бочках». Але ж новокаховчани потребують не лише води.

Про ознаки гуманітарної катастрофи у місті повідомляє окупаційний чат «Нова Каховка». Далі цитата: «Зараз у Новій Каховці важка ситуація з продуктами. Через відсутність електрики не працюють холодильники, на додачу на вулиці достатньо тепла погода. Тому м’ясо, молочні та інші продукти просто немає де зберігати. Наприклад, на «Соколі» (мікрорайон міста – авт.) четвертий день немає електрики й імовірно, що за весь цей час всі продукти з холодильника йдуть лише на смітник. Як йдуть справи у старому місті і центрі, де раніше тиждень не було світла, навіть важко уявити. Тому зараз найходовіші товари у місті: крупи і тушонка».

Однак окупаційна адміністрація катастрофи не бачить впритул, запевняючи: «Ще раз відзначимо: всі спроби українських бойовиків ЗСУ створити в окрузі гуманітарну катастрофу і водну блокаду ні до чого не призведуть». Про те, скільки ще новокаховчанам сидіти без електрики, колаборанти не говорять. Мабуть, таки довго. У зрадників є справи «важливіші». Підготовка до «виборів» путіна, наприклад. Для «голосування», на щастя окупантів, світло не потрібно.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!