Підписання історичного документу відбулося вчора, 26 лютого 2024 року, в Німеччині. Меморандум укладений для зміцнення Партнерства солідарності між Херсонською міською військовою адміністрацією та мерією Бонна.
Документ підписали мер Бонна Катя Дьорнер та заступник Херсонського міського голови Віталій Бєлобров за дорученням начальника ХМВА Романа Мрочка. За словами Віталія Бєлоброва, партнерство між Херсоном та Бонном було розпочато ще до того, як обидві сторони підписали Меморандум. Загострення безпекової ситуації змусило якнайшвидше розпочати надання допомоги. “На основі цього Листа про наміри наявні контакти будуть продовжені, зміцнені та розвинуті в дусі міжнародного взаєморозуміння”, – додав Віталій Бєлобров.


Системну допомогу Бонн вже надає Херсонській громаді з 2023 року у вигляді комунальної техніки та автівок. “Обидва міста об’єднує відданість спільним європейським цінностям, демократії та верховенству права, повага до основних прав людини та захист меншин. Отже, Партнерство солідарності також покликане сприяти зближенню України з Європейським Союзом”, – наголосив Віталій Бєлобров.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!