Науково-технічна бібліотека Національного університету “Львівська політехніка” передала бібліотекам Херсона більше трьох сотень книжок. Працівники бібліотеки зібрали кошти і на них закупили чудові українські книжки для херсонської малечі. Література розрахована на різні вікові категорії.

Ця ініціатива виникла в рамках акції «УКРАЇНСЬКА КНИГА – УКРАЇНСЬКІЙ ХЕРСОНЩИНІ», започаткованої управлінням культури Херсонської міської ради. Радісну новину про подарунок львівських бібліотекарів оприлюднили на ТГ-каналі міськради. Там же повідомили, що збір книжок для Херсона триває, і закликали долучитися усіх бажаючих. Навіть адресу у Львові вказали, куди книжки приносити, і телефон для довідок дали.

Начальниця управління культури Херсонської міської ради Світлана Думінська щиро радіє подарункам.

І все це виглядає чудово і щемливо. Та перед очима – зруйнована обласна бібліотека ім. Олеся Гончара в Херсоні, де крізь розтрощені вибухами окупантів влітає нищівна зимова негода, а ще птахи у пошуках тепла. А там як раз ще й досі залишаються книги, які варто би врятувати, перевізши кудись, чи то до інших бібліотек, чи то до вцілілих приміщень. Щоб згодом не довелося і для цієї книгозбірні пожертвування по світу просити.

Оксана МАКСИМОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!