Нарочито показові ходи ворога щодо нібито виходу з певної території можуть містити в собі деякі пастки

Так прокоментувала інформацію про начебто вихід окупантів з Каховки та Нової Каховки на Херсонщині керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

“Відбувається бойова робота, наші плани реалізуються. Те, що ми говорили, що не збираємось зупинятися, це підтверджується, але все ж таки треба дати можливість військовим довести роботу до певного блоку для закріплення результату і тільки потім це обговорювати”, – сказала Гуменюк.

На справді ж російські окупанти здійснюють передислокацію окремих підрозділів та відводять частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки Херсонської області. Цю інформацію повідомили в Генштабі ЗСУ. Ворожі підрозділи переводять у район населеного пункту Нижні Сірогози.

В українському командуванні кажуть, що серед жителів рашисти поширюють інформацію, начебто Каховка буде залишена російськими військами до кінця цього року. “Лояльним до окупантів місцевим, пропонують переїзд до тимчасово окупованого українського Криму”, – додали в Генштабі. 

Як доказ того, що відбувається звичайна ротація ворожих військ, а не відвід, журналіст Андрій Цаплієнко наводить скрін з одного з інформаційних ресурсів, що обслуговують агресора.

“Інформаційна війна – це генерація чуток і наративів, які протирічать один одному. Війна це мистецтво брехні”, – пише Цаплієнко.

Оксана МАКСИМОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!