Раніше ми писали про батьків з Генічеська, які б’ють на сполох через відсутність у Генічеській ЦРБ щеплень для їхніх діточок. Потрібних вакцин, повідомили вони, немає не лише у лікарні, але і в аптеках, де їх можна було б придбати власним коштом. Батьки навіть зважились звернутись з проблемою до одного з заступників голови окупаційної адміністрації. Той переадресував запитання керівництву лікарні.

Чекати відповіді довелось довго, але вона зрештою прийшла. На аркуші з текстом, набраним на комп’ютері, який у лікарні назвали «інформацією», повідомляється: вакцини у лікарні, мовляв, є і щеплення робляться.

Але при детальному аналізі виявляється, що лікарі, які переметнулись на службу до окупантів, кривлять душею. Адже, як повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ України, обов’язковою у державі є вакцинація дітей від 10 небезпечних хвороб: гепатиту Б, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи і епідемічного паротиту. Чи бачимо ми в «інформації» назви вакцин від усіх зазначених хвороб? Ні.

Чому, наприклад, немає згадки про поліомієліт, перше щеплення від якого відповідно до затвердженого календаря, дитина має отримати у 2 місяці? Де вакцина КПК (від кору, паротиту і краснухи), першу дозу якої мають ввести у 12 місяців (а серед генічан є діти і такого віку)? 

Є запитання і до кількості вакцин. З відповіді видно, що єдиною хворобою, якої точно можуть не боятись ні малі, ні дорослі генічани, це грип. Вакцин від нього є кілька тисяч. А от обов’язкові дитячі вакцини представлені у кількості від 57 до 600 доз. Зважаючи на те, що за даними Херсонської облдержадміністрації, лише за один перший тиждень 2022 року у Генічеській ЦРБ народилось 14 малюків, вакцин дуже і дуже мало. Навіть, якщо середній показник 2 дитини на добу не зберігся, дітей у місті, яке рашисти зробили «столицею» області, народжується багато.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!