У звільненому Херсоні рашистські обстріли нищать не тільки лікарні й житлові будинки, а й навчальні заклади. Приміром, по професійному ліцею суднобудування на житловому масиві «Корабел» прийшлися вже три обстріли окупантів. Сильним вибухом знесло навіть масивні металеві ворота на в’їзді до території закладу. А в навчальному корпусі та гуртожитку ліцеїстів вибило чотири сотні вікон!

Директор професійного ліцею Юрій Новосад розказав журналісту NewDay ua, що вже повідомив про скоєне загарбниками до Херсонської міської військової адміністрації. Там посприяли з фанерою та цупкою плівкою, аби закрити віконниці принаймні до того часу, коли знову можна буде встановити склопакети. Допомагає й Червоний Хрест.

У медіа багато писали також про обстріл будівлі, де до війни розміщувалися обласна адміністрація та облрада. Але ніхто чомусь не згадав, що під вогонь потрапила й школа у дворі по сусідству. Там снаряд через вікно влучив просто у клас і наробив руйнувань. Щоправда, у школі на той час нікого не було, й жертв вдалося уникнути.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!