Школярка з Херсонщини вилила душу святому Миколаю і попросила повернути її додому

Дівчинка з Нової Каховки, котра після окупації рідного міста рашистами виїхала з родиною на вільну Полтавщину, прихопила з собою шкільного зошита. І просто у в ньому написала листа до святого Миколая. Мами знайшла той лист, прочитала і була так вражена, що переслала його міському голові Нової Каховки Володимиру Коваленку. Дитяче послання й справді «розриває серце»: його юна авторка не просить цукерок, гаджетів чи комп’ютерів, бо мріє тільки про закінчення війни та можливості повернутися додому, посидіти з вудкою в тиші.

– Я згадав ту дівчинку – дуже часто зустрічав її, коли виходив зранку на роботу. На жаль, я не можу повернути маленьку Арину додому – це не в моїх силах, бо в Новій Каховці досі окупанти. Але сподіваюся, це зробить незабаром наша армія. А поки, порадившись з членами виконкому міськради, купили гарненькі чобітки, як у принцеси, і вислали їх маленькій знайомій, аби був хоч такий привід порадіти на зимові свята. Адже пам’ятаю, що вона – завзята танцюристка, а взуття на таких «горить». Відправили тій родині і посилку з харчами та солодощами до святкового столу, – розповів нашому виданню Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

За час війни з окупованої Нової Каховки та прилеглих сіл евакуювалися близько шести тисяч родин з дітьми. Працівники тамтешнього органу місцевого самоврядування хотіли б усіх їх привітати і порадувати подарунками, як це було у минулі спокійні роки. Але зараз таких коштів у бюджеті просто немає. Тож за допомогою волонтерів і доброчинців шукатимуть подарунки бодай для малечі з багатодітних родин.

Володимир ДОРОФЄЄВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!