На Херсонщині розпочався місячник добровільної здачі зброї

Відпрацювання з 19 грудня на деокупованій території області проводить поліція. Громадяни, які у вказаний термін добровільно здадуть незареєстровану належним чином зброю, від кримінальної відповідальності звільняються.
Поліція Херсонщини нагадує:

  • Ст.263 Кримінального кодексу України передбачено, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів чи вибухових речовин без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. А носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу караються штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 120 до 240 годин, або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.
    Якщо ви володієте інформацією про осіб, які незаконно зберігають зброю, боєприпаси або вибухові предмети, негайно повідомляйте про це до поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!