Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) передала херсонцям таке собі вітаннячко. НКРЕКП оприлюднила намір переглянути вартість водопроводу й каналізації у обласному центрі. Це має статися чи то в січні, чи то в липні наступного року, але визначеності немає.

Виконувач обов’язків директора комунального підприємства «Виробниче управління водоканалізаційного господарства Херсона» Олексій Савченко запевнив журналіста NewDay ua, що жодних документів від НКРЕКП про перегляд тарифів наразі не отримував. Хоча додаткові кошти підприємству ой як не завадили б, визнає Олексій Миколайович: адже треба купувати витратні матеріали й техніку замість розграбованої рашистами. А рівень платежів за послуги міськводоканалу на сьогодні складає…лише п’ять відсотків від довоєнного рівня.

Хоча споживачів у цьому плані також зрозуміти можна. Хтось з них виїхав у евакуацію і «комуналку» оплачує там, де живе зараз. Інші містяни залишилися, але платити їм нічим. Бо за війну втратили джерела доходів і геть зубожіли. Окрім того, у період окупації колабораціоністи від рашистського водоканалу розповсюджували «цидулки» з вимогою платити за воду й каналізацію на якісь сумнівні рахунки. Й дехто таки платив, оскільки побоювався, що за відмову усе повідключають. А тепер, може, доведеться сплачувати за одну й ту саму послугу вдруге.

Та й нових рахунків у листопаді-грудні абонентам поки не надходило: чи то їх фізично немає кому розносити, чи то у трудового колективу підприємства є значно важливіші клопоти у царині виживання. Словом, питань більше, ніж відповідей, і НКРЕКП їх також не дає…

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!