Перші гучні вибухи незрозумілого походження генічани почули у ніч з 30 на 31 грудня. Окупаційна влада через свої телеграм-канали зразу ж спробувала всіх заспокоїти: то, мовляв, «доблесна» російська ПВО збивала українські безпілотники. Але, на всяк випадок, генічанам нагадали, як треба діяти у разі повітряної тривоги і надали перелік з 14 бомбосховищ у Генічеську і 3 у Новоолексіївці, де, мовляв, можна перечекати потенційну атаку з повітря.

Вдень, 31 грудня, інформаційна активність з приводу можливих ударів ракет та БПЛА стала ширшою. Імітуючи турботу про населення, окупаційна адміністрація закликала мирних громадян не наближатись до адміністративних споруд, а керівництво «Міськжитлобуду» та всіх ОСББ відкрити двері у підвали. «Ну, и помним, что главная защита – молитва к богу!» – додали в «администрации».

Чи молились рашисти, не знаємо, але за кілька хвилин по обіді гучні вибухи (або, як їх називають окупанти, «хлопки») у Генічеську було чутно знову, а над Арабатською Стрілкою – ще й звуки двох реактивних літальних апаратів (через туман місцевим не видно було, яких саме), що рухались у бік окупованого міста.

Як повідомили NewDay ua місцеві мешканці, після вибухів у Генічеську пропали російський мобільний зв’язок та FM-радіо. Доступними залишилися тільки провідний інтернет і кабельне телебачення. На окупаційному телеканалі «Таврия» постійно біжить рядок про те, що з 31 грудня по 6 січня виїзд з Генічеська закрито.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!