Боєць Євген сидить на руїнах Херсонської частини 3056 Нацгвардії. Саме її військовослужбовці, ротно-тактична група, мужньо обороняли Антонівський міст з 24 лютого.

Бої тривали два дні. Коли стало зрозуміло, що сили нерівні, довелося забезпечувати відхід наших військ з оточеного Херсона.
“Я був у складі ротної групи навідником-оператором БТРа. Приїхали на Антонівський міст, зайняли свої рубежі. Але нам доповіли, що вже зайшли групи. Десантні війська ворога були в Антонівці, вони зайняли дачі, будинки, там сиділи снайпери. Тому треба було стримувати їх вогнем, щоб вони дали змогу нашим військам відійти. Тому що десь з 10-ї години Антонівський міст вже обстрілювали”, – розповідає Євген.

По українських військових ворог гатив “градами”. Снаряд влучив у БТР і загинув товариш Євгена. Це була перша втрата батальйону на мосту.


“Був дуже щільний вогонь. Нам доводилося відступати, перегруповуватися і заново підходити до моста. Було тяжко, але хлопці трималися. Але всі про це якось не думали. Всі думали про те, щоб якось зберегти життя товариша, зберегти Херсон, не дати пройти ворогу”, – говорить Євген.
Боєць не приховує – наші військові чекали що от-от буде підірвано міст і ворог масово не пройде, але цього не сталося. Зате це зробили окупанти у листопаді, щоб не дати ЗСУ потрапити на лівий берег…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!