Радісну новину до свята Різдва Христового повідомили у херсонському художньому музеї: гобелен відомої художниці Ольги Бринцевої «Різдво», який після незаконного вивезення окупантами колекції творів мистецтва вважався втраченим, насправді залишився в музеї цілим і неушкодженим! Цей факт можна вважати справжнім дивом!

Гобелен «Різдво» майстриня подарувала музею рівно три роки тому, і саме він став композиційним центром її персональної виставки «Життя прекрасне! Про любов, щастя та вічні цінності», яка експонувалася в художньому музеї у 2021 році.

Як повідомили співробітники музею, цей величезний гобелен пережив мародерство тому, що «сховався» за решіткою у найвіддаленішої стінки фондосховища та був захищений чохлом, який буквально злився з кольором стіни.

– Чи то «рятувальники творів мистецтва» його не помітили, чи то вирішили, що це занадто вже велика картина, яку важко винести, чи то вважали за потрібне перш за все «евакуювати» твори відомих російських художників — хто зна. Але те, що коштовний дарунок Ольги Бринцевої залишився з нами, вважаємо за добрий знак і справжнє диво, – говорять у художньому музеї Херсона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!