У відповідності до розпорядження окупантів, яке вони називають «федеральным конституционным законом № 8», з 1 січня 2023 року на поки що підконтрольній їм території Херсонщини припинено обіг гривні і здійснення у ній розрахунків.
В окупованому Генічеську, який рашисти визначили новим адміністративним центром області, гривні дійсно не приймають. Принаймні, відкрито. Така ж сама ситуація у Нижніх Сірогозах, де і в магазинах, і на ринку розрахуватись можна виключно рублями. Про це повідомляє сайт «Нижні Сірогози.City». Там також надали огляд цін на місцевому ринку Хортиця. Деякі з них вищі, ніж у Генічеську – районному центрі і курортному місті.
Так, кілограм свинини на ринку коштує 300-400 рублів, сало – 250. Карасі – 100, товстолобик – 180, короп – 200 рублів за кіло. Часник – 250, картопля – 20-25, морква – 18-20, буряк – 20 руб/кг. Кіло яблук можна купити за 90 рублів, бананів – 160, мандаринів – 170-200, апельсинів – 200 рублів.
А от у розміщеній ближче до лінії фронту Каховці заборону на обіг українських грошей ігнорують. «На рынках в Каховке торгаши требуют за свои товары только гривну, – обурюються на окупантському телеграм-каналі «Южный регион/Новороссия». – Такие дела. Сигнал для компетентных и управляющих органов!»
Проте ці «органи», не дочекавшись сигналів, вже проводять рейди торгівельними закладами Каховки. При цьому, як повідомляє «Інформаційний спротив», у випадку виявлення українських грошей, продавцям погрожують вилученням не лише готівки, а й товару.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!