У шпигунстві на користь власної країни російські окупанти звинуватили викраденого на Херсонщині 17 березня 2022 року голову Олешківської спілки ветеранів АТО, начальника гуманітарної політики Херсонської райдержадміністрації Олександра Зарівного. Йому погрожують позбавленням волі на строк до 20 років.

Про обвинувачення свого чоловіка Юлія Зарівна дізналась від власного адвоката. А також з повідомлень на російських терористичних телеграм-каналах, які наприкінці грудня 2022 року оприлюднили відео, на якому вона впізнала Олександра.

«В цих телеграм-каналах написали, що російське ФСБ затримало 54-річного чоловіка, який повідомляв про розташування і чисельність російських військ у Херсонській області і що йому загрожує до 20 років позбавлення волі. Там же викладено відео з чоловіком. Його обличчя закрите, але я його впізнала. З цих повідомлень виходить, що ФСБ затримала Сашу тільки зараз, хоча це було ще 17 березня», – розповіла Юлія Зарівна.

За інформацією Кримської правозахисної групи, Зарівного тримають зараз у СІЗО №2 Сімферополя. Однак, за словами Юлії, представники СІЗО це заперечують.

Олександр ПІТОЄВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!