Під час війни аферисти активізуються ще більше. У поліції Херсонщини відзначають, наразі популярні схеми на соціальних виплатах. У месенджерах зловмисники розміщують оголошення про надання різного роду соціальної або благодійної допомоги. Потенційні жертви переходять за вказаними посиланнями та вводять свої особисті дані. Аферисти таким чином отримують доступ до карткових рахунків, з яких знімають усі кошти.
Так, вчора в поліцію звернулася 64-річна жителька Корабельного району Херсона. Шахрай виманив у жінки майже 15 тисяч гривень. Цього ж дня надійшло звернення від 61-річного жителя Суворовського району міста. З його картки за такою ж схемою списали 60 тисяч гривень. А 64-річному чоловіку з Таврійського мікрорайону подзвонили від імені працівника одного з банків. Довірливий херсонець надав співрозмовнику реквізити своєї картки, після чого з неї зникли 52 тисячі гривень.

Поліція закликає громадян бути пильними та обережними.
“Ні в якому разі не повідомляйте невідомим громадянам особистих даних, CVV-код та термін дії банківської картки. Якщо ви все таки стали жертвою шахрайства, терміново телефонуйте до поліції за номером 102”, – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!