Державне бюро розслідувань провело обшуки вдома та на “робочому місці” так званого “заступника голови ВЦА Херсонської області” сергія черевка. Про це відомство повідомило на своєму сайті.

Після захоплення Херсона у 2022 році черевко свідомо пішов працювати в окупаційну адміністрацію і був призначений заступником володимира сальдо.

Співробітники ДБР при обшуку виявили докази зради колаборанта: знайшли документи, які підтверджують, що колишній заступник Херсонського міського голови виконував роль місцевого ідеолога окупаційної влади та регулярно звітував перед кураторами. Також слідчі знайшли у черевка довідку, де він бідкався про велику кількість патріотично налаштованих посадовців на Херсонщині. А ще звітував про “звільнення” та “прийняття на роботу” людей, створення пенсійної системи, виплати грошей та організацію роботи пошти.

Крім того співробітники ДБР знайшли документи щодо організації пропагандистських заходів, георгіївські стрічки, російську та радянську символіку.

Знайдені документи та речі стануть неспростовними доказами зради колишнього посадовця, який перейшов на бік російських окупантів, йдеться в повідомленні ДБР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!