Кадровий співробітник 3 відділу 9 управління Департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ Сергій Сініцин з позивним “Сабір” до окупованого Херсона прибув у березні. Його завдання було формувати каральні органи на місці. У складі так званої «временной оперативной группы № 8» співробітник спецслужби рф створював підконтрольне москві «главное управление мвд Херсонской области».
Саме це псевдоутворення займається репресіями жителів окупованого півдня України. Слідство встановило, що Сініцин особисто погоджував призначення керівників та «оперскладу» окупаційного органу, а потім координував каральні рейди.
Крім того зловмисник формував російський агентурний апарат для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні. Він особисто вербував колишніх правоохоронців та місцевих чиновників. За вказівкою «Сабіра» ті мали «зливати» агресору місця перебування учасників руху опору.
Також російська агентура «виходила» через власні зв’язки на жителів підконтрольної Україні території для збору інформації про підрозділи Сил оборони.
Під час звільнення Херсона ФСБ-шник Сініцин разом з іншими загарбниками втік на лівий берег. На підставі зібраних доказів фігуранта підозрюють за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!