Цю історію опублікували в телеграм-спільноті “Евакуація Херсон (Безкоштовно)”, аби попередити інших. Так, родину, яка втекла від війни до сусідньої країни, спочатку заселили в хостел і все було добре. Але потім ці особи забрали в людей українські паспорти, начебто для відкриття польского Pesel. І зникли. Тепер у херсонської родини маса проблем у Польщі без документів.
Як пише автор повідомлення, будь-які реєстрації в країнах Європи відбуваються особисто із взяттям відбитків пальців у поліції (або уряді, міграційній службі). Документи можна показувати тільки поліцейському або уповноваженому співробітнику. Передавати їх до рук сторонніх осіб неварто.
Якщо ж таки стали жертвою шахраїв, слід негайно повідомити до найближчого органу поліції, взяти відповідну довідку, яка необхідна в українському консульстві.Також варто всім біженцям мати при собі копії паспортів, свідоцтв про народження та реєстрацію документів у “ДІЇ”.
Кому й навіщо потрібен ваш паспорт? Річ у тім, що український паспорт на сьогодні дозволяє в’їзжати до багатьох країн та отримувати соціальну допомогу, відкривати банківські рахунки. Тому за цим документом полюють аферисти, які займаються нелегальним ввезенням громадян інших країн до Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!