Пенсіонерам на окупованій частині більше не платитимуть по 10 000 рублів. Про те, що пенсії жителям «новых регионов» (так рашисти називають тимчасово окуповані ними території) тепер платитимуть у відповідності з законодавством рф, з урахуванням даних заробітків і стажу, заявила віце-прем’єр росії татьяна голікова. Станеться це, за її словами, «после принятия новых законов, которые уже подготовлены и в ближайшее время будут внесены в Государственную думу».

Мешканці окупованих територій, котрі не можуть підтвердити свої заробітки і стаж, за словами голікової, мають звертатись у спеціальні міжвідомчі комісії. Крім підтвердження заробітної плати і періодів роботи для отримання пенсійного і соціального забезпечення, такі комісії також займатимуться підтвердженням статусів інваліда бойових дій і ветерана бойових дій.

До цього всім (бажаючим і тим, хто брав гроші вимушено, аби прожити) пенсіонерам на окупованих територіях росія платила по 10 000 рублів. І тим, хто все доросле життя працював, і тим, хто бив байдики. Останні такому стану речей раділи, перші зазначали, що на такий мізер важко прожити. Адже така жебрацька подачка навіть до мінімальної пенсії на самій росії не дотягує – з 1 січня вона там становить 10 277 рублів. У той час, як прожитковий мінімум у рашці складає 14 375 рублів (на окупованій Херсонщині він чомусь менший – 11,6 тис. рублів). Таким чином рашисти своїх пенсіонерів за межу бідності вивести не можуть, а ще й кинулись українських «спасать».   

І це лише пенсії на продукти дідусям і бабусям, які залишились на окупованій території, не вистачає. А ще ж і за комуналку платити треба. Мешканці Генічеська, наприклад, досі не платили в окупації за газ і електроенергію. Тепер у місті розвісили оголошення з вимогою до 31 січня з’явитись в окупантський «РЭС», аби укласти «соглашения об энергоснабжении».

Скоро і за газ, який у холоди періодично зникає, окупанти візьмуться. Тоді пенсіонерам на лівобережжі Херсонщини економити на продуктах доведеться ще більше.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!