Працівники Державного бюро розслідувань разом з обласною прокуратурою провели обшук у домівці заступниці окупаційного “міністра освіти Херсонщини”.

Ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну вчителька з Херсона Тетяна Кузьміч шпигувала на користь рф. У 2021 році вона вже обвинувачувалась у державній зраді. Уникнути покарання прихильниця “руского міра” змогла лише через захоплення міста росіянами.

Під час тимчасової окупації міста Кузьміч відверто працювала на загарбників. За багаторічну прихильність загарбники влаштували її на посаду «заступника міністра освіти» у фейковому уряді зрадника володимира сальдо.

Під час обшуку в її домівці співробітники ДБР виявили російські пропагандистські матеріали та символіку, посібники для перенавчання, нагороди за активну підтримку росії.

За оперативними даними, вона насаджувала в регіоні російську освіту, переслідувала вчителів, які не стали на бік ворога, змушувала батьків віддавати дітей до «нових російських шкіл». Також активно агітувала за псевдореферендум та сприяла загарбникам у примусовому вивезенню школярів до окупованого Криму. Після визволення Херсону вона втекла разом зі своїми «господарями».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!