Чим далі, тим нестерпнішою для психічно здорової людини стає російська пропаганда. Чергову порцію збоченої «інформації» видало у своєму-телеграм каналі окупаційне «ГУ МВД Херсонской области».

«Знак Люфтваффе, бокалы с Гитлером, оружие и боеприпасы нашли полицейские в доме жителя Новоалексеевки», – повідомляє канал. І далі – подробиці. Мовляв, 51-річний житель Новоолексіївки Генічеського району А. тримав вдома 3 рушниці, 2 магазина від німецького пістолета-кулемета МР-40 (наші співвітчизники, виховані радянськими кінофільмами, досі неправильно називають його «шмайсером» – авт.), магазин-барабан, 738 патронів калібру 12 мм (такі використовують для полювання – авт.), гранату Ф-1, сигнальний пістолет, 3 келихи з нацистською символікою і нагрудний знак з емблемою Люфтваффе.

Хто не знає, Люфтваффе (Luftwaffe у перекладі – небесні війська) – це назва німецьких військово-повітряних сил. При цьому громадяни пострадянських країн пов’язують цю назву виключно з нацистською Німеччиною. Емблемою нацистських Люфтваффе був орел зі свастикою в одній лапі. Такого знаку на фотографіях від окупаційної поліції не видно, а от келих з Гітлером таки присутній.

Того ж дня, 17 січня, поліцаї відрапортували і про іншу зброю, яку вони, буцімто, знайшли на Херсонщині. Неподалік від дороги у Стрілковому, за словами окупантів, вони конфіскували цілий «тайник» з двома пусковими пристроями для реактивного вогнемета «Шмель», близько трьох тисяч патронів калібру 5,45 мм, 10 метальних запалів, снаряд калібру 30 мм і димову шашку.

В Олешках рашисти, буцімто, знайшли 3 гранати РГД-5, 3 запали до них, форму і шеврони ЗСУ і прапори «запрещенной в России экстремистской организации» «Правий сектор» (куди ж без нього пропагандистам!).

Ну, а поблизу Червоного Генічеського району просто на узбіччі «лежав» цілий гранатомет!..

Зрозуміло, що російські пропагандисти таким чином показують, що не дарма вторглись в Україну, адже тут, мовляв, живуть переважно озброєні до зубів нацисти. І якщо зброю підкинути вони ще можуть, з нацистською символікою не завжди виходить. Як у випадку з келихом. Такий є у більшості колекціонерів старовинних речей. Такі кухлі – не що інше, як трофеї наших дідів і прадідів – учасників Другої світової, яких у симпатії до нацистів точно ніхто б не запідозрив.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!