Топ-посадовці, звільнені з органів влади, зокрема заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, мають показово понести кримінальну відповідальність за корупцію під час війни.

Таку позицію на своїй сторінці у Facebook виразив Назар Приходько, експерт Центру зовнішньополітичних досліджень.

«Розкрадання держави під час воєнного стану, підрив довіри західних партнерів, обурення і зневіра суспільства — це ж диверсія проти власної країни, проти її обороноздатності, проти всіх її громадян. Всі вони мають очікувати завершення слідства у СІЗО. Бо з нас досить. І з цієї країни досить», — йдеться в дописі.

Він обурився, чому влада вирішила піти на кадрові чистки не одразу, а після цілого року розкрадань на всіх рівнях — від ОПУ і правоохоронних органів до обладміністрацій: «Війна у нас з вами. Біль, смерті, страх за рідних, за майбутнє — тільки у нас. В них всюди давно підстелено — сім’ї і статки вивезені, чемоданіи спаковані. Як тільки вкрадуть все, їх звільнять і вони поїдуть спокійно собі жити у найдорожчі країни світу. Бо можуть».

Він нагадав, що Кирило Тимошенко — відповідальний за кадрову політику в регіонах, гуманітарку, «Велике будівництво» та відновлення деокупованих територій. Він і його родина з 2019 року заробляли на тендерах. На думку Назара Приходька, Тимошенко опосердковано причетний до розкрадання гуманітарної допомоги в Запоріжжі, крадівництва на дорожних тендерах фірми фітнес-тренерки очільника області Валентина Резніченка, адже голови цих ОВА були призначені за його креатурою.

Разом із тим Назар Приходько висловив сумніви, щодо притягнення корупціонерів до реальної відповідальності: «Зараз їх усіх звільнять. Цікаво, скількох переназначать на інші посади? А скільки покине країну і не понесе взагалі някої відповідальності? Якщо в цій країні є влада, відповідайте — коли Тимошенко сяде? За вкрадені мільйярди. І вкрадені не десь там в когось, а конкретно в ЗСУ. Одразу скажу: відповіді весною, після перемоги суспільством більше не приймаються».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!