Багато з нас бачили журнал «Сторожевая башня», який видає міжнародна релігійна організація «Свідки Ієгови». Журнал як журнал, з красивими ілюстраціями і релігійними текстами переважно на теми порятунку душі і вічного життя. Рашисти ж роздивились у цих журналах щось інше і постановили: «Экстремистская литература, запрещённая в Российской федерации». Самі ж Свідки Ієгови на росії – «запрещённая экстремистская организация».


Такі «визначення» повторив на камеру один зі співробітників справжньої екстремістської організації «ГУ МВД Херсонской области». Сталось це, коли російські поліцаї «пресекали деятельность крупной ячейки запрещенной организации на территории Скадовского и Голопристанского муниципальных округов». Саме так рашисти назвали свою «операцію», під час якої ходили залою, у якій раніше молились Свідки Ієгови, і порпались у їхніх журналах і книжках.
Не полінувались поліцаї і «пояснити», у чому ж полягає «екстремізм» прибічників релігійної течії. «Они активно поддерживают Украину, они против СВО», – розповіла на камеру невідома жінка.
Але, насправді, це було б смішно, якби не було так сумно. Адже подібних переслідувань члени цієї релігійної організації вже зазнавали. І було це, як ви вже могли здогадатись, за часів нацистської Німеччини. Як повідомляє офіційний сайт Свідків Ієгови jv.org, ще у 1934 році Гітлер проголосив, що членів організації треба винищити. Несамовитого фюрера і його посіпак дратувала політично-нейтральна позиція свідків, які зокрема відмовлялись вітатись словами «Хайль Гітлер!»
Прибічників релігійної течії кидали до концтаборів, страчували, але їхні єдиновірці продовжували таємно збиратись на служби і видавати біблійну літературу.
Як пише сайт, тепер у Німеччині понад 165 000 Свідків Ієгови, а Гітлера і нацистів давно немає. Чи не привід це для рашистів задуматись? Звісно, якби вони вміли це робити.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!